Zunanje inox ograje po naročilu

inox-3Ograje, takšne in drugačne so del našega vsakdanjika. Najdemo jih prav ob vsakem stopnišču, med hojo po stopnicah pa nam nudijo varnost in oporo. Zunanje in prav tako notranje ograje so lahko izdelane iz različnih materialov. Od teh so najbolj pogosto uporabljeni inox, les ali pa železo, velikokrat pa so ograje izdelane iz kombinacij zgoraj omenjenih materialov.

Vsak od materialov ima svoje prednosti. Les je naraven material in zaradi tega privlačen marsikomu, vendar se pri zunanjih ograjah veliko bolj obneseta inox ali železo. Les je od omenjenih materialov najbolj občutljiv, neprijazni vremenski pogoji pa ga lahko brez rednega vzdrževanja dodobra načnejo. Lesene ograje je potrebno brusiti in barvati kar pogosto. Z železnimi ali inox zunanjimi ograjami pa se temu lahko izognemo. Oba materiala se da zvijati v raznorazne vzorce, oblikovnih možnosti nam tako ne zmanjka. Inox ograje so najbolj trajne in zahtevajo najmanj vzdrževanja. Če železo ni pravilno zaščiteno se lahko zelo hitro pojavi neželena rja, pri inoxu pa nam že samo ime nerjaveče jeklo pove o čem se gre.

Profili zunanjih ograj so različni, izbirate lahko med kvadratnimi, pravokotnimi ali okroglimi profili z poljubnimi zaključki na površinah. Nekateri imajo rajši brušene in polirane ograje z visokim sijajem, spet drugi peskane, v kombinaciji inox ograj z lesom ali ostalimi materiali pa lahko dosežemo resnično edinstvene izdelke. Zunanje inox ograje se izvrstno podajo na vse tipe hiš, od starejši, do modernih novogradenj, hiši pa dodajo poseben luksuzen videz. Slovenija premore kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo ograj iz različnih materialov, če boste izbrali kvalitetnega mojstra, ki vam bo ograjo izdelal vam zagotovo ne bo žal.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.