Zimske gume za sneg in led

gumeKo pride čas za nakup novih zimskih gum, se mnogi pogosto znajdemo pred neprijetno odločitvijo. Proizvajalci avtomobilov le-te tržijo na račun mnogih unikatnih lastnosti, zato bi si marsikdo mislil da so edinstene tudi gume zanj. Temu na žalost ni tako, hkrati pa je število razpoložljivih zimskih gum malodane neskončno.
Ko izbirate avtomobilske gume za prihojajočo zimsko sezono je zelo pomembno, da upoštevate lastne potrebe. Če vsakodnevno prevozite daljše razdalje, pogosto vozite po avtocestah in hitrih cestah, bodo bolj kot snežne gume uporabne avto gume za led, saj so prilagojene za optimalen oprijem na zaledenelih cestiščih, snežni nameti pa na avtocestah niso ravno pogost pojav. Zelo dobro se obnašajo tudi pri vožnji po mestnih ulicah, vendar le že so le-te očiščene in brez snega. Za zasnežena cestišča in makadamske ceste so bolje prilagojene snežne gume, zato so boljša izbira tudi za tiste, ki avtomobil uporabljate le za vožnjo po mestu.
Pri nakupu novih zimskih gum se pretirana varčnost redko izplača. Različni proizvajalci ponujajo avtomobilske gume (pa tudi gume za motor) po zelo različnih cenah, vendar se hitro izkaže, da imajo cenejše gume precej krajšo življensko dobo, če moramo gume konstantno menjati pa je cena pogosto prazaprav večja. Kvalitetne zimske gume so sicer izredno odporne, zato jih boste lahko uporabljali čez dolga časovna obdobja pogoste uporabe.

Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.