Udarno kladivo za trdo vrtanje

Udarno kladivo je odlično orodje za trdo vrtanje. Z njim lahko izvajamo težka vrtanja, ki jih s standardnim vrtalnim strojem ni mogoče opraviti. Obstaja razlika med običajnim vrtalnikom in vrtalnim kladivom. Orodja so zasnovana za posebne naloge. Izvedeli bomo več o tem.

Kladivni vrtalnik deluje z mehanizmom udarca, ki deluje vzdolž svedra. Ko se uporabi sila udarca, lahko vrtalnik zdrobi material na majhne dele. Udarni mehanizem se meri z udarci na minuto (BPM). Običajno je na voljo več kot 20.000 udarcev na minuto.

MILWAUKEE Akumulatorsko vrtalno kladivo M18 CHM-902C FUEL

Vrste udarnih kladiv in svedrov

Obstajajo vrste kladivnih vrtalnikov. Glede na način uporabe in delovanje kladiva obstajajo naslednje vrste. To so standardno udarno kladivo, vrtalni kladivni vrtalnik in kladivni vrtalnik SDS.

Standardni kladivni vrtalniki se uporabljajo za lažja dela, kot je vrtanje opeke itd. SDS in vrtalni kladivni vrtalniki se uporabljajo za težka dela, vključno s sekanjem. Kladivni vrtalnik SDS – to je utorna pogonska gred, se uporablja za težka dela, kot je vrtanje betona, kamna. Z njim lahko uporabljate tudi dleta. Vrtalno udarno kladivo  ima na voljo mehanizem za udarjanje, ki se uporablja za izjemno težka dela.

Mehanizem udarnega kladiva

Obstajajo različne vrste kladivnih mehanizmov. Enostavni mehanizem kladiva je mehanizem kladiva s sklopko. Poleg tega je v vrtalnem kladivnem stroju in vrtalnem kladivu SDS na voljo mehanizem za premikanje, ki temelji na batu. Ti se uporabljajo za težka dela.

Mehanizem kladiva je priložen orodju. Zato se lahko med vrtanjem premika naprej in nazaj. Sodobni kladivni vrtalniki so opremljeni z menjalnikom. Ta lahko deli moč po želji uporabnika. Na voljo je spreminjanje hitrosti, spreminjanje navora itd.

Kako očistiti udarno kladivo?

Udarno kladivo čistite redno. Očistite prah in ostanke iz polnilnika in prezračevalnega prostora. Na ročaju ne puščajte olja ali masti. Za čiščenje orodja uporabite blago milo in vlažno krpo.

Baterijskega paketa ne čistite s kakršno koli tekočino in ne uporabljajte vključno z bencinom, terpentinom, razredčilom za lak, razredčilom za barve, kloriranimi čistilnimi topili, amonijakom in gospodinjskimi čistili, ki vsebujejo amonijak. Nikoli ne uporabljajte vnetljivih ali gorljivih topil v bližini orodja.

Zakaj se vaše udarno kladivo ne vklopi?

Če se udarno kladivo ne vklopi, je težava verjetno v napajanju. Najprej preverite ščetke motorja, nato pa preverite polnjenje baterije, napajalni kabel, držalo in armaturo. Če ima eden od teh poškodbe, vrtalno kladivo ne bo delovalo pravilno. Če vidite težavo, jo lahko odpravite. V nasprotnem primeru se povežite s servisnim centrom za pridobitev garancije.

Za uporabo kladivnega vrtalnika je potrebna ustrezna uporabniška izkušnja, saj ni podoben udarnim gonilnikom. Tega morate namreč podpirati z rokami. Mehanizem in uporaba sta pri kladivnem vrtalniku drugačna, zato si podrobno preberite navodila in se posvetujte s strokovnjaki.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.