Preprosta in izjemno popularna družinska igra

Čeprav nas je trg zasul s številnimi pametnimi napravami, na katerih občasno igramo tudi igre, se je veliko prijetneje zvečer ali pozno popoldne s svojimi sorodniki in prijatelji usesti za mizo ter skupaj odigrati kakšno zanimivo igro. Možnosti je nešteto veliko. Igro za druženje si ne nazadnje lahko izmislite kar sami, veliko lažje pa je, če so pravila že vnaprej določena in povsem jasna.

Sicer pa imate številni med vami doma zagotovo vsaj nekaj paketov različnih družinskih iger za druženje. Nekatere so že zelo stare, a še vedno povsem dovolj privlačne za igranje. Po drugi strani pa je pametno pokukati na trg ter kupiti kaj novega, svežega. Veste kaj je Carcassonne igra? Ste zanjo že uspeli slišati? Če ne, veliko zamujate. Že v tem hipu si jo lahko po zelo ugodni ceni naročite v spletni prodajalni.

Carcassonne je družinska igra

Carcassonne igra zagotovo velja za eno od najbolj priljubljenih, obenem pa tudi za eno od najbolj preprostih iger za družine oziroma za druženje na sploh. V igri igralci postavljajo ploščice ter gradijo pokrajino v Franciji, ki se imenuje Carcassonne. Na ploščicah so mesta, samostani, travniki, ceste ter podobno.

Ploščice igralci med seboj povezujejo po prav posebnih vnaprej določenih pravilih. Na ploščice igralci lahko postavijo svojega meepla. Na mesto lahko na primer postavijo viteza, na cesto razbojnika, na samostan meniha, na travo kmeta in tako dalje.

Točkovanje igre Carcassonne

Carcassonne igra ima tako kot številne igre točkovanje. Ko igralec na ploščice postavi prej omenjene figurice in se gradnja zaključi, tedaj dobi točko. Udeleženec z največ točkami pa je vsekakor zmagovalec. Pomemben podatek tudi ta, da se na koncu igre točkujejo tudi nezaključena območja.

Igro Carcassonne podarite privržencem družinskih iger

Sicer pa je igra Carcassonne lahko odlično darilo za vse tiste, ki so strastni ljubitelji družabnih oziroma družinskih iger. Najprej se je potrebno vsekakor pozanimati, ali ljubitelj takšnih iger slučajno že ima tovrstno igro. Če ne, bo takšnega doprinosa zagotovo zelo vesel.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.