Postavitev strehe

slemenjakiKo postavljamo streho moramo biti previdni pri nekaj elementih, ki so pomemben del vsake strehe.

Osnovni element vsake strehe je strešna kritina, pomemben podatek je kako velika je streha in koliko strešnikov bomo potrebovali za kritje strehe. Potrebno količino dobimo iz površine strehe, vendar pa je ta količina zgolj informativna, potrebno je vdeti koliko vrst strešnikov imamo in koliko strešnikov gre v eno vrsto.

Slemenjaki so pokrov strehe, poznamo pa več vrst slemenjakov, glede na to kam ga hočemo postaviti. Potrebno je gledati na začetek strehe, kjer se uporabljajo začetni slemenjaki, potem so tu še razdelilne kape za slemenjake, ti se uporabljajo ko se selemenjak razdeli na dva, aeroslemenski trak se uporablja za pravilno izvedbo slemena in zračnega mostu in na koncu so tu še zračniki, ki so odgovorni za izpust zraka iz zračnega mostu.

Čelna obroba in zidna obroba je potrebna za zaključek strehe, po navadi je narejena iz pločevine, če pa se streha dotika zidu pa se uporabi zidna obroba.

Pri strehi moramo biti pozorni na odvod vode iz kritine in zajem svežega zraku v zračni most, za to se uporabljajo odkapi.

Sanitarni izpusti se uporabljajo pri določenih strehah, ki zahtevajo oddih kanalizacije ali pa kuhinjske nape, večina streh za ta problem uporablja tipski sanitarni zračnik. Lahko se ga vgradi kamor je to potrebno.

Dimniška obroba se uporablja za zatesnitev strehe okoli dimnikov, po navadi so ti narejeni iz pločevine.

Za preprečitev žuželk in malih živali se uporablja protimrčesna mrežica, ki se jo vgradi v prezračevane strehe. Največkrat so mrežice narejene iz PVC-ja ali aluminija.

Za sekundarno kritino lahko uporabimo prepustno folijo ali pa lesene vlaknene plošče.

Zračna letev in nosilna letev se uporabljajo za montiranje kritine.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.