Pohištvo za vsak dom

Izbira pohištva, ki ga lahko danes najdemo na trgu je res velika, zato se verjetno marsikateri kupec znajde v težavah, ko kupuje pohištvo za dnevne sobe ali kuhinjsko pohištvo. Ne zgolj kvaliteta, potrošnik pri nakupu vedno bolj gleda tudi na ceno pohištva, zato je izbira še toliko težja. Če je za največji trend pri pohištvu za spalnice v preteklosti veljal les, potem je slika danes popolnoma drugačna. Novi trendi na področju pohištva za spalnice namreč narekujejo kričeče sijajne barve in velike garderobne sobe. Med najbolj modernimi barvami letos lahko tako najdemo oranžno, temno modro, sivo in vijoličasto.
Tudi na področju pohištva za dnevne sobe trendi narekujejo popolnoma drugačno sliko, kot je bila le-ta v preteklosti. Minimalizem je vsekakor ena izmed večjih smernic, ki jih le-ti narekujejo. Med pomembnejšimi kosi pohištva za dnevne sobe se tako znajde sedežna garnitura, za katero je priporočljivo, da je nekoliko bolj nežnejših barv (krem, bež, siva) ter narejene iz vedno bolj priljubljenega akvakrila, ne več vedno priljubljenega usnja. Tudi na področju kuhinjskega pohištva prihaja do velikih sprememb, a vendar ostajajo večni tudi klasični rustikalni modeli.
Največja razlika med klasičnim in modernim kuhinjskim pohištvom je vsekakor v tem, da so sodobne po dizajnu skoraj ne ločijo od dnevnih sob ali jedilnic. Glavne smernice sodobnih trendov kuhinjskega pohištva so tako enostavno vzdrževanje, funkcionalnost in minimalistično oblikovanje. Od klasičnih rustikalnih kuhinj pa se razlikujejo predvsem tudi po velikih izbiri materialov in barv.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt. Zaznamek za trajno povezavo.