Oprema za ribolov

Ribolov je šport, ki pri nas obstaja že kar nekaj časa. Je šport, ki je praviloma namenjen moškemu športu in le redko lahko opazimo, da se tudi kakšna ženska ukvarja z njim. Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za cenovno zelo ugoden šport, temu še zdaleč ni tako.

Ribolov ločimo na ribolov v sladkih in slanih vodah. Med tako imenovani športni ribolov spada le ribolov na sladkih vodah in na tem področju obstajajo številna pravila, ribiške družine in podobno, ki to dejavnost urejajo.

Čeprav poznamo številne stvari, ki jih potrebuje sodobni ribič, lahko kot začetno opremo, ki jo potrebuje vsak začetnih, določimo trnek in plovec, a tudi ribiška palica, čeprav le običajna leskova palica, je nujno potrebna. Le te nekaj osnovne opreme boste potrebovali, da začnete z ribolovom in ob teh skromni opremi še ne moremo govoriti o zelo dragem športu ampak bolj o športu, ki si ga lahko privošči skoraj vsak.

Preden pa se odpravite do prve reke, jezera ali ribnika, je potreben še nakup ribiške dovolilnice oziroma ribiške karte. Ribolov brez takšne dovolilnice je prepovedan čisto povsod, tako da vas bo hitro doletel kakšen inšpekcijski nadzor, sodnik za prekrške in kazen za ribolov na črno.

Cena ribolovnih dovolilnic je odvisna od področja kjer želite loviti. Običajno je na tistih delih rek in v tistih ribnikih, kjer je rib veliko in je tudi ribolov večkrat uspešen, dražja tudi ribolovna dovolilnica, v izpraznjenih jezerih, ribnikih in rekah pa je največkrat ribiška dovolilnica precej ugodna, a tudi ribolov za začetnike precej neuspešen.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.