Nakup vgradne pečice

pecicaNakup vgradne pečice je lahko precej naporen podvig, zlasti, če se na te stvari res nič ne spoznate ter nimate nikogar, ki bi vam lahko pri nakupu pomagal, vam svetoval. Predvsem je nujno, da je vgradna pečica ustrezne velikosti torej ima takšne mere, ki ustrezajo vaši kuhinji. K sreči so mere dokaj standardne in merijo skoraj vse vgradne pečice enako, veliko več pozornosti pa moramo nameniti drugim lastnostim, ki ločijo dobre vgradne pečice od slabih. Nekatere funkcije so zelo uporabne, spet drugih ne boste nikoli potrebovali, zato je dobro vedeti, katere so tiste nujne funkcije, ki jih pričakujete od vgradne pečice Bosch, Gorenje ali kakšne druge. Tudi Candy pečica je ena izmed možnosti.
Med številnimi funkcijami, ki jih moderne vgradne pečice ponujajo se najde tudi funkcija samodejnega čiščenja pečice, mehanska zapora vrat in številne druge stvari. Med tehničnimi značilnostmi je najbolj pomembna poraba energije in energijski razred, v katerega je neka vgradna pečica uvrščena. Tudi raven hrupa, ki ga vgradna pečica sproža, je lahko za koga pomemben podatek.
S področja varnosti je pomembno, da so vrata čim višje kvalitete. Ob pečenju bodo vrata tako ostala precej bolj hladna od notranjosti in ob lastni neprevidnosti se ne boste preveč opekli, če se dotaknete vrat. Prav tako je to pomembna funkcija za vse družine z majhnimi otroki in za vse tiste, ki načrtujete družino v bližnji prihodnosti.
Tudi oprema, ki jo dobite poleg vgradne pečice je lahko ena izmed stvari, ki vas prepriča v nakup ali pa vas od nakupa odvrne. Med opremo štejemo vrste in število pekačev, rešetke v pečici, morebitne ročke za prenašanje, maščobne filtre …

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt. Zaznamek za trajno povezavo.