Laserski tiskalniki in tonerji

kartuse-samsungPoznamo laserske in brizgalne tiskalnike. Tonerji so sinonim za laserske tiskalnike, v tonerjih je shranjena barva v prahu, katero nato laserski tiskalnik zapeče na papir s pomočjo laserja.

Najbolje je, da si kar ogledamo prednosti in slabosti laserskih ter brizgalnih tiskalnikov. Brizgalni tiskalniki so izvrstni za tiskanje fotografij, tu imajo pred laserskimi tiskalniki kar veliko prednosti. Običajno so brizgalni tiskalniki tudi nekoliko cenejši od laserskih, cenejše pa so tudi kartuše.

Nekateri laserski tiskalniki pred zagonom potrebujejo nekaj ogrevanja. Prednost je tudi ta, da se kartuše lahko ponovno napolnijo, tako pa prispevate svoj delež tudi k okolju.

No ogledali smo si prednosti brizgalnih tiskalnikov, pa si oglejmo še prednosti laserskih tiskalnikov. Laserski tiskalniki natisnejo vaše dokumente veliko hitreje od brizgalnih tiskalnikov. Če tiskate samo nekaj strani na vsake toliko časa, niti ne boste opazili razlike, razlika pa je precejšnja pri velikem volumnu tiskanja. Zelo ostro pa je tudi natiskano besedilo, to ima čiste robove, tak tiskalnik je nadvse primeren takrat, ko tiskate samo tekst brez slik.

V primerih, da tiskate samo tekst, pa vas bo tudi končna računica prišla veliko ceneje, kot če bi tiskali z brizgalnim tiskalnikom. Kot pa smo že povedali, pa laserski tiskalniki potrebujejo malenkost časa, da se ogrejejo. Če se slučajno zgodi, da vam začne puščati toner, je lahko to prava nočna mora, zato je dobro, da se poslužujete nakupa originalnih kartuš in tonerjev. Lastniki Samsung laserskih tiskalnikov iščite za pojmi tonerji Samsung, kompatibilne kartuše in obnovljene kartuše pa vas lahko pustijo na cedilu.

Ta vnos je bil objavljen v Računalništvo z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.