Kuhinjski roboti in najbolj uporabne funkcije

Kuhinjski roboti postajajo nepogrešljive naprave sodobnega časa. Med seboj se lahko kar precej razlikujejo, ne nazadnje tudi glede na blagovno znamko. Med najbolje ocenjenimi so zagotovo kuhinjski roboti Bosch in Kenwood. Najpomembneje pa je, da takšna naprava zadosti vašim potrebam, kar je zlasti odvisno od moči.

Robot v naši kuhinji lahko povsem brez težav in brezhibno zdrobi led, nariba krompir za polpete, gnete testo in še bi lahko naštevali. Če boste za svoj dom izbrali primeren tovrstni aparat, bo ta zagotovo postal vaša desna roka. Slaba izbira pa bo za vas pomenila samo aparat, ki vam bo v napoto in ga morda v roke ne boste vzeli niti enkrat na leto.

Katere funkcije kuhinjskega robota so za vas najpomembnejše

Kuhinjski roboti praviloma postanejo naše desne roke, seveda če je tovrstna naprava primerno izbrana. Preden pa jo kupimo, se je najbolj smiselno vprašati, katere funkcije želimo s takšno napravo sploh pridobiti. Najpogosteje uporabljene funkcije vključujejo ribanje, stepanje, sekljanje, rezanje, gnetenje pa tudi mešanje.

Veliko uporabnikov se odloči za takšnega robota, na katerega lahko brez težav namestijo še ožemalnik za agrume, mlinček za meso, nastavke za mletje kave, pripravo sladoleda, testenin, stiskalnik soka. Sicer pa ne pozabite, da so funkcije izjemno povezane z močjo aparata. Na tovrstno lastnost pa še posebej pazite, če na primer s kuhinjskim robotom želite pripravljati kakšne posebne specialitete, na primer presne delikatese iz mletih orehov, ali pa drobiti led. Tudi za mletje mesa, obdelavo trdih živil in gnetenje večje količine testa je potrebna precej večja moč takšnega aparata. Najmočnejši kuhinjski roboti imajo moč v obsegu med 1200 in 1700 W.

Kakšno vlogo ima pri izbiri kuhinjskega robota velikost posode

Pri izbiri aparata upoštevajte tudi podatek, za koliko jedcev bo pripomoček skrbel. Če vaša družina na primer šteje pet članov, je najbolj smiselno izbrati posodo s prostornino 5 litrov. Splošno pravilo je namreč ena oseba – 1 liter.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.