Kamera WayteQ za uporabo na prostem

kamera-wayteq-za-uporabo-na-prostemZgodovini razvoja kamere lahko sledimo daleč nazaj, tj. v čas starih Grkov, pri čemer seveda govorimo o t. i. cameri obscuri. Camera obscura (lat. temna soba) je v osnovi temna soba oz. škatla s počrnjeno notranjostjo, ki vanjo skozi majhno odprtino vdirajo svetlobni žarki, na njeni zadnji steni pa nastane obrnjena slika predmeta pred odprtino. Tak način delovanja še dandanes posnemajo moderni fotoaparati in kamere, ki so se seveda od tedaj dalje z razvojem spreminjali skozi več obdobij.

Na splošno lahko torej trdimo, da kamera sodi med tiste naprave, ki so med nami prisotne že vrsto let. Seveda so se skozi različna obdobja spreminjale zlasti njihove lastnosti, zato jih po vrstah ločimo na več tipov, med katerimi so v zadnjih letih požele nov val zanimanja med uporabniki prav kamere za uporabo na prostem. To je tudi dejstvo, ki se vsekakor odraža v naboru izdelkov proizvajalca WayteQ. Ta je v okvir svoje sicer široke ponudbe navigacijskih naprav, tabličnih računalnikov, mobilnih telefonov idr. sedaj uvrstil še kamero za uporabo na prostem.

Kamero WayteQ (http://www.wayteq.si) za uporabo na prostem imate lahko s seboj pri najrazličnejših aktivnostih, kot so rolanje, smučanje, plezanje, potapljanje, surfanje, kolesarjenje ali letenje z zmajem, saj je to praktična, majhna, kompaktna in zmogljiva naprava. V osnovi paket, ki ga dobite skupaj s kamero je proizvajalec vključil tudi vrsto dodatkov, ki omogočajo, da jo lahko uporabljate v najrazličnejših okoljih skupaj z najrazličnejšo opremo, na katero jo zlahka pritrdite. Zato lahko z njo svoje podvige sedaj uspešno dokumentirate, predvajate in tudi za vedno shranite. Kamera ima vodotesno ohišje, velik LCD zaslon s preglednim sistemom upravljanja, povezljiva je celo s pametnim telefonom in se ponaša s širokokotno 170° Omnivision optiko. K vsemu se pridružuje še dostopna cena.

Podrobnejši seznam lastnosti kamere WayteQ za uporabo na prostem si lahko ogledate na spletni strani proizvajalca ali distributerjev. Krajši seznam pa je naveden spodaj:

– vodotesno ohišje do globine 30 metrov,
– vgrajen LCD zaslon za enostavno upravljanje in predvajanje posnetkov,
– odstranljiva baterija,
– širokokotni objektiv,
– HDMI izhod,
– aplikacija za daljinsko upravljanje s pomočjo pametnega telefona (ne podpirajo vse naprave in konfiguracije),
– webcam,
– podpora za pomnilniško kartico microSD do 32 GB,
– različne nastavitve ločljivosti: 1080p, 720p,
– snemalni format H.264 MOV,
– različni načini zajema slike: preprosta fotografija, sekvenciranje, časovno snemanje,
– majhno, kompaktno ohišje.

Sistemske zahteve za upravljanje preko WiFi pametnega telefona:

– Apple: iOS 8 sistem,
– Android min, Quad-Core, 1 GB RAM-a.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.