Kako se pa vi grejete

solarni-sistemiOgrevanje stanovanja je nekaj, kar počnemo vsak dan, vsi pa se ogrevamo na drugačne načine. Večina se nas še vedno ogreva na olje ali plin prek centralne kurjave, dandanes pa obstaja ogromno alternativnih načinov ogrevanja, s katerimi lahko pri stroških precej prihranimo.

Čeprav je ogrevanje s centralno kurjavo na olje najbolj lagodno, saj je potreben le zasuk termostata, vsekakor pa ni najbolj cenovno učinkovito. Alternativa tem ogrevanju je ogrevanje s klimatskimi napravami. Čeprav naj bi klima veljala za drag način ogrevanja, pa v zadnjih letih vsekakor ni tako, saj so klimatske naprave veliko bolj varčne, kot pred leti. Pa si poglejmo še nekatere druge načine ogrevanja. Ogrevanje s klimo spada med načine ogrevanja z elektriko, tu najdemo še ogrevanje z IR paneli, ogrevanje z električnimi radiatorji, konvekcijskimi radiatorji, ter ogrevanjem z električnim talnim gretjem. Električno ogrevanje naše hiše je zelo enostavno in udobno, saj je vse, kar je potrebno le zasuk gumba za temperaturo, vse ostalo pa opravijo termostati in prav termostati so ena izmed stvari, ki je odgovorna za varčnost teh naprav, saj le-to izklopijo, ko temperatura prostora doseže željeno.

Tudi ogrevanje na drva postaja vse bolj popularno, je pa pri tem načinu dela potrebnega nekaj dela, saj je drva potrebno nalagati na ogenj, je pa to eden izmed načinov, ki je najbolj ugoden, če pa si lastite gozd, pa bi vsako drugačno ogrevanje bilo povsem neekonomično. Vsekakor pa na trgu obstaja tudi veliko alternativ, kot so solarni sistemi in sončni kolektorji, trenutno pa je zelo popularno tudi ogrevanje na pelete. Vsekakor se vam splača pregledati vse v tem članku omenjene načine ogrevanja, ter izbrati takega, ki je za vas najbolj enostaven in cenovno ugoden.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.