Kako do ustreznih košarkarskih superg

superge-2V današnjem času se na policah v športnih trgovinah pojavlja precej široka ponudba športne opreme. Marsikomu nakup ustrezne športne opreme predstavlja velik problem. Pri tako številčni ponudbi se je namreč težko odločiti kateri izdelek nam najbolje ustreza. Danes pri izbiri čevljev ni pomembna zgolj blagovna znamka, temveč moramo pri nakupu čevljev, ki jih bomo uporabljali v profesionalne športne namene upoštevati tudi druge dejavnike.

Denimo da potrebujemo nove košarkarske superge. Pri nakupu odpravimo v prodajalno, kjer ponujajo profesionalne in kakovostne košarkarske superge. Dobro je, da se pozanimamo, kdo med prodajalci se spozna na obutev za katero se zanimamo. Prodajalec nam bo namreč znal povedati kateri izdelki so najbolj primerni za nas in naš stil igranja. Pri nakupu moramo biti pozorni. Obstajajo namreč trgovine, ki predstavljajo svoje košarkarske superge kot zelo kakovostne, a v resnici temu ni tako. V takšnih trgovinah prodajalci večinoma kupcem vsiljujejo čevlje, predvsem tiste najdražje in jih na vsak način želijo prodati. Pomembno je, da že v trgovini čevelj pregledamo tudi od blizu, in če opazimo kakršnekoli napake na čevlju, čevlja ne kupujemo.

Ko pomerjamo košarkarske superge, moramo najprej ugotoviti pravo velikost čevlja. Čevlji nikakor ne smejo biti pretesni. Čevlje naj bi pomerjali popoldne ali zvečer, saj se stopalo čez dan nekoliko razširi. Nikakor pa naj čevlja ne bi pomerjali v jutranjih urah, ko še nismo veliko časa preživeli na nogah. Dobro je tudi, da košarkarske superge pomerjamo v nogavicah, ki jih bomo uporabljali med samim športom.

Pomembno je, da se stopalo pri različnih obremenitvah ne premika znotraj čevlja. Če nas že v sami trgovini kakšen predel tišči ali žuli, nas bo pri redni uporabi še bolj.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.