Kako barski stolčki popestrijo prostor

barski-stol-2Barski stolčki (http://www.ergoles.si/kategorije/barski-stoli) znajo zelo dobro popestriti marsikatera prostor v hiši, ker dajejo stanovanju zelo moderen videz.  Poznamo res veliko stilov in materialov, zato bo verjetno vsak našel take barske stolčke, ki mu odgovarjajo.   Poznamo lesene barske stolčke, kovinske, bambusove, usnjene ali iz ratana.

Prav tako so barski stolčki lahko prevlečeni s tkaninami. Poznam barske stolčke, ki so lahko ali podprti sli samostoječi, vrtljivi ali pritrjeni na tla. Barski stolčki se lahko hitro prilagodijo stilu prostora, kjer jih želimo uvesti. Poznamo namreč tradicionalne barske stolčke, moderne barske stolčke, starinske, rustikalne ali retro barske stolčke. Barske stolčke si lahko omislimo za pred pult ali za pred bar. Na voljo so različne višine barskih stolčkov, ki se gibljejo od 50 do 80cm višine. Seveda pred nakupom, da kupimo ustrezno velikost barskega stolčka, najprej izmerimo svoj pult ali svoj bar. Razmišljati moramo na ta način, da imamo med 20 in 25cm prostora med vrhom sedeža in med pultom ali barom. Seveda se moramo nato pri nakupu barskega stolčka osredotočiti še na udobje in izgled.

Najbolje je da poiščemo stolčke z oblazinjenim sedežem in hrbtnim naslonjalom. Tak model pride prav povsod, saj ljudje sedijo na tem barskem stolčku kar nekaj časa in izredno pomembno je, da so barski stolčki temu primerni in udobni, drugače kmalu začnem čutiti bolečino v zadnjici in spodnjem delu hrbta. Prav tako, je super če ima barski stolček vrtljivo funkcijo. to prinese prednost, ko s stola vstajamo, saj ga ni potrebno premikati ampak se samo zavrtimo, kar zmanjša možnost za poškodbo talnih oblog.

Save

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.