Kaj imajo skupnega klimatske naprave s hladilniki.

klima-1Se kdo sprašuje kaj skupnega imajo klimatske naprave in ameriški hladilniki? Če si na zadnje vprašanje odgovoril pritrdilno spadaš enako skupino meni. Vsaj do prekratkim, ko sem se globlje podal v analizo klim in pa hladilnikov. Na prvi pogled sem opazil kot skupno lastnost samo v barvah. Klasična bela in pri novejših modelih tudi črna, srebrna. To ni skupno ker najdeš tudi hladilnike v rdeči, oranžni, zeleni, skratka vseh živih barvah! Imajo morda hladilniki skupne proizvajalce? Gorenje, Samsung, Beko,… Jaa! Našel sem skupno lastnost. Mitsubishi, Blaupunkt, Daikin, Matrix, Liebherr, … ali pa tudi ne.

Brskam dalje in si mislim »ena skupna lastnost pa mora obstajati« in na koncu sem celo naletim na nekaj skupnih lastnosti, čeprav se na prvi pogled zdi, da ameriški hladilnik in klimatska naprava nimata skupnega čisto nič. Ameriški hladilnik stoji v kuhinji, morda shrambi medtem ko klimatska naprava pritrjena stoji na pol zunaj in na pol v prostoru ali pa kar na tleh v sredini katerega koli prostora in za sabo do ven pušča nek čuden rep za odvajanje toplega zraka.

Med eno glavnih skupnih lastnosti, ki sem jih odkril je ta, da sta obadva precej bolj aktivna v poletnem času in da sta oba namenjena hlajenju. Klimatska naprava vam pohladi prostor medtem ko hladilnik skrbi za hladno hrano in pijačo. Zanimivo pa je, da hladilnike kljub temu, da jih precej bolj potrebujemo poleti največ nakupujemo v začetnih mesecih leta kot so januar, februar in marec medtem ko je največja rast nakupov in iskanj klimatskih naprav v poznih spomladanskih mesecih oz. celo takrat, ko zunaj že nastopi huda vročina, kar nakazuje na to, da ljudje kupujemo klimatske naprave takrat, ko jih res potrebujemo medtem ko je nakup hladilnikov bolj popularen v času ko je zunaj mraz ampak imamo verjetno več denarja.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.