Izjava o varnosti z oceno tveganja vašega podjetja

Izjava o varnosti z oceno tveganja je listina, ki jo podpiše delodajalec in s tem pisno izjavi, da za svoje zaposlene izvaja vse ukrepe, ki so potrebni za zagotovitev varnosti in zdravja pri delu. Po zakonodaji je vsak delodajalec, ne glede na velikost podjetja ali število zaposlenih, zavezan, da ima za vsako delovno mesto urejeno izjavo o varnosti z oceno tveganja, ki pa mora biti popolna in strokovna. Izjavo lahko delodajalec izdela sam ali pa za to najame izkušeno zunanjo strokovno službo kot je Projekt Varnost. Če izjave o varnosti še nimate, kliknite tukaj.

Zakaj je izjava o varnosti z oceno tveganja pomembna za podjetje?

Vsako podjetje mora po zakonu izvajati preventivne ukrepe na področju varnosti in zdravja svojih zaposlenih pri delu, čemur je namenjena izjava o varnosti z oceno tveganja. Delodajalec, ki ocene tveganja nima, ne spoštuje vseh varnostnih predpisov, zaradi česar se lahko poveča število poškodb na delovnem mestu in posledično odsotnost od dela, kar dolgoročno vodi v višje stroške, nižjo produktivnost in slabo motivacijo zaposlenih. V kolikor podjetje nima ustrezno izdelanega dokumenta, lahko ZPIS zahteva tudi plačilo vseh stroškov zdravljenja in bolniškega nadomestila. Če pa ga obišče inšpektor, pa delodajalcu grozi tudi visoka denarna kazen.

Kako najhitreje do strokovno izdelane izjave o varnosti?

Najhitrejši način do popolne in strokovno izdelane izjave o varnosti z oceno tveganja je, da njeno izdelavo prepustite izkušenim strokovnjakom iz podjetja Projekt Varnost, ki izpolnjujejo vse pogoje za opravljanje strokovnih nalog v zvezi z zagotavljanjem varnosti pri delu in imajo za to pridobljena vsa dovoljenja. Strokovnjaki poskrbijo, da bo vaša izjava o varnosti z oceno tveganja prilagojena zahtevam in potrebam vašega podjetja in dejavnosti. So ažurni, ustrežljivi, cenovno ugodni in vedno dosegljivi, vse spremembe ocene tveganja pa obračunavajo glede na opravljene ure. Pohvalijo se lahko z dolgoletnimi izkušnjami in naročniki imate tukaj priložnost, da lahko tudi vi postanete eden izmed njihovih zadovoljnih naročnikov.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.