Gradnja hiše = gradnja doma

Življenje v času gradnje je večkrat stresno za naročnika, ne glede na to, ali se odloči za gradnjo hiše na ključ, ali samogradnjo. A je že sama misel na končni produkt velikokrat motivacija, ki naročnika žene naprej bolj kot karkoli drugega.

Gradnja hiše je zapleten postopek, ki ga v večini prepustimo primernim strokovnjakom. V primeru samogradnje je lastnega dela in neodvisnih izvajalcev več in naloga naročnika je, da jih organizira in nadzoruje. Če bodo vsi skupaj delo dobro opravili, bo zgradba kakovostna in primerna za ugodno bivanje.

Mnogi pa se takšnim projektom rajši izognejo in raje izberejo primerne izvajalce, ki bodo gradili in organizirali gradnjo kot celotonamesto njih. Eden takšnih izvajalcev je JUBHome. Naloga naročnika pri takšni gradnji je le zagotoviti teren in sodelovati pri procesu načrtovanja in projektiranja. Naročnik lahko vedno izbira med samogradnjo ali hišo na ključ. Slednja vsebuje vse sklope JUBHome,segment temeljne plošče imenovan JUBHome BASE, stenski in fasadni del, JUBHome WALL in strešni delJUBHome ROOF. Poleg prednosti, da naročnik ne potrebuje aktivno posegati v gradnjo, je kompleten izbor konstrukcijskega sistema JUBHome odlična odločitev zaradi dovršene izolacije, ki jo naročnik s tem dobi.

Elementi JUBHome BASE, ki tvorijo toplotnoizolacijsko kad, preprečujejo izgube ogrevalne energije v temeljna tla in in omogočajo zaščito objekta pred talno vlago ter vodo. JUBHome WALL ohranja površinsko temperaturo notranjosti sten nad 17 °C, kar omogoča izogib plesni v objektu. JUBHome ROOF pa tvori strešno toplotno izolacijo.Poleg posameznih elementov in struktur, ki sestavljajo objekt, je del ponudbe JUBHome hiše tudi dobava prezračevalnega sistema (rekuperatorja), ki na minimum zmanjšuje toplotne izgube pri prezračevanju hiše.

image001

Pred procesom gradnje se torej poleg izbire materialov lahko odločimo tudi do kolikšne mere bomo aktivno sodelovali pri gradnji in do kolikšne mere prepustimo gradnjo našega doma drugim. Na tej točki izberemo izvajalce in njihova ponudba je za nas izrednega pomena.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.