Filter za deževnico omogoča manjše stroške porabe vode

Ljudje se danes vedno bolj zavedamo številnih prednosti, ki jih lahko pridobimo z zbiranjem deževnice. Le ta nam je trenutno dana zastonj s strani narave, potrebno jo je le prestreči v času dežja in jo primerno shraniti za kasnejšo uporabo. Deževnica se v gospodinjstvu uporablja za različne namene in glede na to se lahko uporabljajo tudi različni sistemi filtriranja. Ne glede na to, pa je mehanski filter za deževnico, ki je običajno nameščen v žleb, prva faza filtracije deževnice.

Pri filtraciji vseh vrst tekočin je zelo pomembno, da veste za kakšne potrebe boste tekočino uporabljali. In podobno je tudi z deževnico. Če jo boste uporabljali zgolj za zalivanje, potem je proces filtracije manj kompleksen kot v primeru, da jo želite uporabljati tudi v gospodinjstvu.

Filtracija deževnice je kompleksen postopek

Če se boste odločili za zbiranje deževnice, potem je potrebno v strešni žleb namestiti filter za deževnico, ki je namenjen čiščenju večjih mehanskih nečistoč, ki jih dež izpira s strehe. Grobo očiščena deževnica se tako zbira v posodi različnih velikosti, nato pa je s pomočjo vodne črpalke preusmerjena v vodovodni sistem. V izogib poškodbam naj bo pred črpalko nameščen grobi filter, ki jo varuje.

V kolikor želite vodo uporabljati tudi za pranje avtomobila, pranje perila ali splakovanje je zaželen tudi 25 – 50 mikronski vodni filter za deževnico, ki ščiti porabnike, kot sta na primer pralni stroj ali WC kotliček. Tovrstni filter se vgradi ob vhodu vode v objekt. Za pitno vodo je priporočljiva vgradnja kombinacija filtrirnega in ultravijoličnega dezinfekcijskega sistema.

Če želite varno zbirati deževnico, kliknite tukaj in si oglejte ponudbo kakovostnih filtrov prav za ta namen.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.