Brazilska depilacija – odstranjevanje dlak na intimnih delih telesa

Preden se prvič odločite za brazilsko depilacijo, se je najbolje pozanimati, kako tovrstna tehnika odstranjevanja dlak sploh poteka. V prvi vrsti pa je seveda treba vedeti, da je to vrsta depilacije, ki poteka na intimnih delih našega telesa. Pri odstranjevanju dlak se uporablja vosek. Namen tovrstnega depiliranja pa je odstraniti prav vse dlake z omenjenega področja.

Eno od pogostih vprašanj je, ali brazilska depilacija boli. Bolečina je zlasti odvisna od jakosti in seveda tudi od gostote dlak. Ne nazadnje je tu vključen še prag bolečine posameznika. Praviloma pa velja, da se že pri drugem brazilkanju bolečine prepolovi. Za tiste osebe, ki so najbolj občutljive na bolečine, pa v kozmetičnih salonih ponujajo tudi možnost anastetika, in sicer v obliki spreja. Ta namreč še dodatno ublaži začetno bolečino.

Najrazličnejši pristopi k brazilski depilaciji

Na sploh je brazilska depilacija pri nas še vedno precej tabu tema. Še posebej pri tistih ženskah, ki so nekoliko bolj sramežljive. Nekatere bi tovrstno metodo vseeno preizkusile, a si premislijo, ko izvejo vse natančne informacije.

Sicer pa je tako, da praviloma na začetku dobite hlačke za enkratno uporabo. Te lahko na sebi obdržite do konca tretmaja. Na takšen način najbolj intimni predeli vašega telesa ostanejo povsem skriti, saj niso predmet obdelave. Med samim postopkom pa je treba ležati na hrbtu, po potrebi se je treba obrniti tudi na trebuh.

Trajanje brazilske depilacije

In koliko časa brazilska depilacija v povprečju traja? Prvič praviloma traja nekoliko dlje časa – nekaj minut več, toda ne več kot 45 minut. V povprečju je postopek navadno končan v 30 minutah. Nekatere pa je pred tem strah, da je koža po postopku vneta še nekaj dni. Ali to drži?

Pri prvem brazilkanju je koža lahko tudi malenkostno vneta, in sicer kot posledica mehanske iritacije. To je še posebno značilno za tiste ženske, ki imajo bolj močne in goste dlačice. Če je koža še tanka, se lahko po prvem postopku malenkostno olušči. Omenjeno se vsekakor poskuša na najučinkovitejši način omiliti in preprečiti, in sicer s posebej izbranimi pripravki. Depilirana koža se na primer neguje z nežnim mandljevim oljem ali pa z riževim pudrom. Odlično pomagajo tudi pomirjajoči ekstrakti sivke. Na željo strank pa se v takšnem primeru lahko uporabi tudi propolisova ampula.

Koliko časa zdrži brazilska depilacija oziroma depilacija z voskom

Na sploh velja, da depilacija z voskom zagotavlja nekje do 6-tedensko gladkost. Gladkost traja dlje časa, če se dlačice z voskom odstranjujejo dlje.

Bolj kot trajanje brazilske depilacije pa osebe, ki se prvič odločijo za tovrstno tehniko odstranjevanja dlak na intimnih predelih, skrbi higiena. Zanima jih, ali se lahko pri tem postopku  zgodijo kakšne okužbe. V kozmetičnem salonu vas za začetek pričaka posebna miza s podlogo, ki je namenjena izključno vam. Prav tako tudi hlačke za enkratno uporabo. Vsi inštrumenti ter drugi pripomočki so sterilizirani, glave voskov dezinficirane, roke kozmetičarke pa seveda urokavičene ter razkužene.

Ne nazadnje pa mnoge zanima še to, ali se brazilska depilacija ob menstruaciji odsvetuje. V času mesečnega perila je žensko telo vsekakor bolj občutljivo, zato je morda bolje, da se tovrstnega postopka ne loteva. V nasprotnem primeru pa je uporaba tampona obvezna.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.