Ašvaganda in goji jagode za zdravo in energije polno življenje

goji-jagodeŽivimo v času kjer se je tempo življenja sunkovito zvišal. Vse to pa ima žal negativne posledica na naše zdravje. Predvsem se te kažejo v nespečnosti, povišanem stresu, napačnem prehranjevanju, ki vodi v različne dodatne zdravstvene težave. Predvsem slednje je lahko zelo problematično. Kajti z napačnim prehranjevanjem, predvsem z hitro hrano in pečenimi izdelki napolnimo telo s škodljivimi snovmi, predvsem z maščobami, ki se skozi čas nabirajo in lahko povzročijo resne zdravstvene težave, kot so težave srca in ožilja, povišan holesterol, napad panike in podobno. Ker pa se ljudje čedalje bolj zavedamo pomena zdravega življenja, lahko opazimo, da se vse več in več ponujajo alternative nezdravemu načinu življenja.

Zdrav način prehranjevanja in gibanja nam lahko podaljša in izboljša življenje. Zato je ključno, da našemu telesu omogočimo zdravo in kakovostno hrano. Ker pa je v našem telesu ogromno škodljivih snovi, ki jih zaužijemo z drugo hrano, se je potrebno vsake toliko tudi razstrupiti. Kar nekaj hranilnih snovi je na trgu, ki vsebujejo večje število antioksidantov in eden takšnih je zagotovo Ašvaganda.

Že samo ime je eksotično, učinek pa ravno takšen. Je snov, ki odlično vpliva na telo, daje energijo, sprošča ter poživlja. Lajša tesnobo in posledično niža pritisk. Ašvaganda je indijska rastlina, ki je v uporabi že nekaj tisočletij. Pri nas pa se praktično šele odkriva. Poleg Ašvagande pa so vse bolj priljubljene tudi goji jagode. Zopet bogat vir antioksidantov. Goji jagode zelo dobro vplivajo na prebavo in krepi imenski sistem, hkrati pa pomaga pri sladkorni bolezni ter znižujejo telesno težo.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.