AKU vrtalniki in njihovi sestavni deli

Dejstvo je, da so AKU vrtalniki na sploh zelo uporabne naprave, zato ni prav nič čudnega, da takšno vrsto orodja lahko najdemo skorajda v prav vsakem domu. Je pa res, da se tovrstne naprave na akumulator med seboj lahko kar precej razlikujejo – predvsem v napetosti, posledično pa tudi v sami moči delovanja. V tem hipu so na trgu najbolj cenjeni AKU vrtalniki Makita in Milwaukke. Oba svetovna priznana proizvajalca pa na trg ponujata še druga vrhunska domača in profesionalna orodja.

Še preden pa učinkovit baterijski vrtalnik postane del vašega doma, je dobro, da ste seznanjeni z vsemi pomembnejšimi lastnostmi pa tudi deli, iz katerih takšna naprava sestoji.

Udarno kladivo, ergonomija in druge lastnosti AKU vrtalnikov

AKU vrtalniki so znani po tem, da so sestavljeni iz kar nekaj delov, ki jih je dobro nekoliko natančneje preučiti. Tudi zato bo uporaba bistveno preprostejša in bolj učinkovita. Za še bolj brezskrbno vrtanje v trd zid je najbolje izbrati kar udarni vrtalnik oziroma AKU vrtalnik z udarnim kladivom. Kljub temu takšen sestavni del sploh ni nujen, saj sodobno zasnovani AKU vrtalniki vrtajo v trde materiale tudi brez udarnega kladiva. So namreč izjemno visokih zmogljivosti.

Pravilo je, da močnejši kot je vrtalnik, težji je. Če torej kupujete tovrstno orodje za dom, kjer ga bodo uporabljali tudi starejše osebe in ženske, morate ne nazadnje zelo paziti tudi na njegovo težo. Lažje naprave so tudi na sploh bolj priročne za dolgotrajna in neprekinjena domača dela. Za preprečevanje neprijetnih poškodb pa lahko poskrbite tako, da naprava vsebuje še protizdrsno gumo, ki je na ročaju.

Del vrtalnika, kamor se učinkovito pritrdi svedre in druge dodatke, se imenuje glava. Ključnega pomena je še LED dioda, ki poskrbi, da boste imeli dovolj učinkovite svetlobe, ko boste vrtali prostorih ali pa v kotih, kjer je nekoliko manj ali nič dnevne svetlobe. Del vsakega AKU vrtalnika pa je vsekakor tudi pomnilnik.

Ta vnos je bil objavljen v Razno. Zaznamek za trajno povezavo.